Όλες οι κατηγορίες
EN

Αρχική σελίδα> ΝΈΑ > Κλάδος Ειδήσεις

Το BloombergNEF προβλέπει ετήσια ανάπτυξη 30% για την παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας έως το 2030

Ώρα: 2022-04-12 Επισκέψεις: 36

Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα αναπτυχθεί ώστε να αναπτύσσει 58 GW/178 GWh ετησίως έως το 2030, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να αντιπροσωπεύουν το 54% όλων των αναπτύξεων, σύμφωνα με την πρόβλεψη του BloombergNEF.

Η έκθεση του ομίλου για τις προοπτικές της αγοράς αποθήκευσης ενέργειας για το πρώτο εξάμηνο 1 δημοσιεύτηκε λίγο πριν από τα τέλη Μαρτίου. Αν και αναγνωρίζεται ότι οι βραχυπρόθεσμες αναπτύξεις έχουν αμβλυνθεί από τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα υπάρξει σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 2022% στην αγορά, προέβλεψε το BloombergNEF.

Το BloombergNEF σημείωσε επίσης ότι η αποθήκευση μπαταριών ιόντων λιθίου συνεισέφερε το 95% της νέας χωρητικότητας σε κλίμακα κοινής χρήσης παγκοσμίως πέρυσι, με μόνο «λίγες σπάνιες εξαιρέσεις», όπως τρία νέα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας πεπιεσμένου αέρα στην Κίνα συνολικής ισχύος 170 MW/760 MWh.

Η εταιρεία αναμένει ότι το λίθιο θα διατηρήσει αυτή την πρόσφυση στην αγορά για τα επόμενα χρόνια, αναμένοντας ότι οι μπαταρίες ροής, οι ηλεκτροθερμικές και άλλες τεχνολογίες μεγαλύτερης διάρκειας θα εξακολουθήσουν να περιορίζονται σε μικρά πιλοτικά έργα ή έργα ειδικού σκοπού. Ωστόσο, στο μέλλον, η αποθήκευση ενέργειας μεγαλύτερης διάρκειας θα μπορούσε να είναι ένας πάροχος σταθερής χωρητικότητας χωρίς εκπομπές στα δίκτυα, σημείωσε το BloombergNEF.

Ξεδιπλώστε
ONLINE